google logosu

Google sıralamasında yer almak için 3 yol

Google sıralamasında yer almak; işletmenizin harika bir web sitesi olduğunda, bir sonraki adım kendinizi pazarlamaktır, böylece hedef tüketiciniz ürünlerinizi veya hizmetlerinizi kolayca bulabilir. Dijital dünyamızda, pazarlama için arama motorlarını kullanmak, doğru kişilerin önüne geçmek için oldukça etkili bir yoldur. Bir şey için alışveriş yaparsanız ve nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, nereye bakarsınız?

Google’da günde bildirilen 3,5 milyondan fazla aramaya göre, birçok insanın bilgi aradığı ve ulaşılabildiği yer burası. Yani, bir işletmeniz varsa – Google’da insanlara ulaşmaktan nasıl bahsedersiniz? Yapabileceğiniz farklı SEO taktiklerini veya ücretli reklamları duymuş olabilirsiniz, ancak Google – Organik, Ücretli ve Yerel aracılığıyla müşterilere ulaşabileceğiniz 3 ana yolu paylaşacağız.

ORGANİK ARAMA

Organik arama, web sitenizin Google’ın arama motoru algoritmaları tarafından belirlenen ücretsiz, doğal sıralamasında nerede bulunduğunu ifade eder. Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) uygulamasının devreye girdiği yer burasıdır. SEO, web sitenize Google’da daha iyi bir organik sıralama sunmak için atabileceğiniz adımlardır. Ancak, SEO basit, düz bir çözüm değildir. Kullanıcının arama sorgusu, bağlantılar, alan adı yetkilisi, web sitesi içeriği ve daha fazlası gibi, çok sayıda faktör vardır.

ÜCRETLİ ARAMA

Ücretli arama, belirli anahtar kelimeler için teklif vererek satın alabileceğiniz ve web sitenizin en iyi sonuçlarda görünmesini sağlayabileceğiniz reklamcılıktır. Google’da, bu reklamlar kendi Google Reklamları (ADS) platformu üzerinden oluşturulur ve tıklama başına ödeme (TBM) şeklindedir. Bu, yalnızca bir kullanıcı reklamınızı web sitenize yönlendirdiğinde ödeme yapmanız anlamına gelir. Web sitenizin belirli anahtar kelimeler için teklif vermesiyle ne zaman karar vereceksiniz. Örneğin, dijital bir ajans olarak, bir kullanıcı Google’da arama yaptığında reklamlarımızın görünmesi için “web tasarımı” veya “dijital pazarlama hizmetleri” gibi anahtar kelimeler verebiliriz.

BÖLGESEL (YEREL) ARAMA

Yerel arama sonuçları, kullanıcının yerel bölgesine göre arama sonuçlarına görünür. Genellikle bir harita listesiyle görünürler ve adres, telefon numarası ve iş saatlerini işletmenin adı ve web sitesiyle birlikte eklerler. Yerel aramadaki sonuçlar, Google Benim İşletmem girişinizi istemek ve optimize etmek suretiyle elde edilir. Bu, şirketinizin bilgilerinin Google’da doğru bir şekilde görüntülendiğinden emin olmanızı sağlar ve SSS’ler ve fiyatlandırma gibi ek bilgiler ve fiziksel konumunuzun resimlerini ekleyebilmenizi sağlar.

PEKİ HANGİSİ EN ÖNEMLİ?

Google’da sıralamak için üç farklı yol var. Hangisi sizin için en önemli olan?
Kısa cevap, hepsinin önemli ve göz ardı edilemez. İdeal olarak, her üç için de işletmenizle alakalı en alakalı anahtar kelimeler için ilk sayfanın yukarısında bir yere gitmelisiniz. Ancak en çok odaklanacağınız, iş hedeflerinize ve pazarlama bütçenize bağlı olacaktır. Bütçeyi ücretli reklamcılığa koymak istemiyorsanız, SEO’yu geliştirmeye odaklanın, böylece organik aramada başarılı olabilirsiniz. Ancak, reklam paranın kadar harcama yapmasanız bile, SEO’ya giden adımların çok zaman alabileceğini unutmayın. Müşterilerin geldiği fiziksel bir konumunuz varsa ve bilgilerinizi hızlı bir şekilde bulmak istediklerini biliyorsanız, Google Benim İşletmem girişinizi optimize ederek yerel aramaya odaklanın.

SEO, Ücretli Arama veya Yerel SEO pazarlama hizmetlerinde en iyi sonuçları elde etmek için, üçü için en iyi uygulamaları bilen uzmanlardan oluşan bir dijital ajansla çalışın. İşletmenizi İnternet’te büyütmek için dijital pazarlama hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için bugün Webkonsept ile iletişime geçebilirsiniz.

Similar Posts