facebook google reklam

Facebook Reklamları ve Google ADS: Hangisi İşiniz İçin Daha İyi?

Google ve Facebook çevrimiçi reklam alanına hangisi hakim. Webkonsept olarak müşterilerimizin reklam bütçelerini en iyi şekilde kullanmalarına yardımcı olmak istiyoruz. Bu nedenle, hangi ağın müşterilere ulaşmanın en iyi yolu olduğunu anlamak bizim için önemlidir. Gerçek şu ki doğru bir cevap yok. Ancak, reklamların her iki platformda nasıl çalıştığı arasındaki farkın, işletmeniz için hedeflerine ulaşmanın en iyi yolunun ne olduğunu anlaması önemlidir.

ÜCRETLİ ARAMA VE ÜCRETLİ SOSYAL

Öncelikle, reklam stratejinizi düşünmeden önce, insanların bu platformların her ikisini nasıl kullandıklarını düşünün. Google, bir soru sorduğunuzda, bilgi ararken veya sorununuz için bir çözüm ararken gittiğiniz bir arama ağıdır. Facebook, arkadaşlarınızla bağlantı kurduğunuz ve kişisel hikayeleri ve bilgileri paylaştığınız bir sosyal ağdır. Google’da, karnınız acıktığında “En yakın restoran” gibi bir arama yapabilir veya Facebook da en iyi arkadaşınızın restoran etiketli harika bir yemek gönderdiğini görebilir ve orada rezervasyon yaptırmaya karar verebilirsiniz.

KULLANICILAR REKLAMLARINIZI NASIL GÖRÜYOR?

Google ADS’te kitlenizi yer, dil ve diğer birkaç metriğe göre daraltabilirsiniz, ancak tüm sistem anahtar kelimeler etrafında oluşturulmuştur. Reklam verenler, bir kullanıcı terimi aradığında reklamınızın görünmesi için anahtar kelimeler için teklif verir. Örneğin, bir kullanıcı “satılık kadın giysileri” araması yaptığında, bir e-ticaret mağazası, reklamlarının gösterilmesini sağlamak için bu anahtar kelimeye teklif verebilir. Reklamlarınız öncelikle metinlerdir ve ürününüzün kitlenin faydalarını kolayca vurgulamak için kısa bir dil kullanmalıdır. Ardından, rekabete bağlı olarak, tıklama için 0,10 TL ile 50 TL ye kadar ödeyebilirsiniz.
Facebook’ta, hedefleme için daha fazla seçeneğiniz var. Tüketicileri yer, yaş, cinsiyet, ilişki durumu, iş unvanı ve daha fazlasına göre hedefleyebilirsiniz. Kullanıcıları daha fazla hedeflemek için Facebook beğenilerini ve etkinliklerini kullanan ilgi alanlarını ve davranış özelliklerini de kullanabilirsiniz. Böylece, fotoğraf hobisi olan, açık hava meraklıları veya mutlu saatler geçiren kişileri hedefleyebilirsiniz. Reklamlarınız, Facebook arkadaşlarının paylaştıkları sosyal gönderiler arasında kullanıcının haber akışında görünecektir. Kaydırarak kitlenizin gözünü yakalamak için resim veya video kullanabilirsiniz.

PEKİ, HANGİSİ SENİN İÇİN DAHA İYİ?

Google Reklamları, anında satışlar için en iyisidir, çünkü kitleniz, şu anda satın almaya hazır oldukları anahtar kelimeyi arayan bir kişidir. Ayrıca, anahtar kelimelerinizi düşük tekliflerde dar bir şekilde hedefleyebileceğiniz niş sektörlerde, rakiplerinize göre avantaj elde ederken maliyet etkin olabilirsiniz.

Facebook reklamları, marka bilinirliği ve olası satış için en iyisidir. Facebook’un hedef kitlelere yönelik birçok seçeneği sayesinde, reklamlarınızı tam olarak aradığınız kitleye ulaştırırsınız. Kullanıcılar reklamlarını haber beslemelerinde, yaratıcı ve kaliteli içerikle görecek, müşterilerin ilgisini yakalayacak ve harekete geçeceklerdir.

Similar Posts