lokal seo

Lokal Seo: Nedir Ve Doğru Şekilde Nasıl Ayarlanır?

Lokal (Yerel) SEO. Bir çok insan bunu görmezden geliyor. Bu ne? İşimin buna ihtiyacı var mı?

Webkonsept olarak, lokal SEO çalışmalarından en iyi şekilde yararlanmanın yeni yollarını arıyoruz. Endüstri sürekli değişiyor ve her zaman yeni “hile” ler ya da “anlık sonuçlar” sağlayan şirketler var. Ama lokal SEO’da başarılı olmak için iki yol olduğunu biliyoruz: zaman ve uygun kurulum.
Bu blog için iki aşamaya ayıracağım.

BİR – LOKAL SEO KURMA

Yerel aramalarda sıralamaya çalışırken başlangıçta almanız gereken bazı bariz ve bazı belirgin olmayan adımlar var.
Google ADS anahtar kelime planlayıcıdaki işletmeyi tanımlamak için kullanacağınız bazı genel anahtar kelimeleri arayın.
Bu, belirli bir anahtar kelimenin ayda kaç kez arama yapıldığına dair bir fikir verir. Yine de dikkatli olun, genel bir anahtar kelime kullanırsanız, büyük olasılıkla aynı anahtar kelimeyi kullanan diğer tüm işletmelerin yanı sıra arama sonuçlarına da gömülürsünüz. Aksine, ayda sadece birkaç kez arama yapan süper özel bir anahtar kelime kullanırsanız, kimse sizi bulamaz! İstenilen, jenerik ve belirli anahtar kelimeler arasındaki dengeyi sağlamaktır.

İşletmem Google’a ve Bing’e işletme kaydı yapın.

Bunu yapmıyorsanız, işletmeniz yerel aramalarda sıkça görünmeyecektir. Bu listeleri belirlediğinizde, telefon numaranızı, adresinizi ve işletmenizin açıklamasını tutarlı tutar.
Diğer önemli rehber sitelerine kayıt olun. Birileri yerel işletmeleri ararken gerçekten bir fark yaratıyor.

Yapılandırılmış veriler.

Web sitenizde yapısal veriler veya “şema” dahil olmak üzere, arama motorlarının geçerli bilgileri daha kolay bulmasına yardımcı olabilirsiniz. Örneğin, web sitenizin alt kısmındaki adresi çevreleyen yapısal veriler, Google’ın adresinizi göstereceğini gösterir.

Meta veri.

Web sitesindeki meta verilerin web sitesinde tüm sayfalar için uygun şekilde ayarlandığından emin olun ve 1. adımda karar verdiğiniz anahtar kelimeleri yansıtın.

Birinci aşama biraz zaman alacaktır. Muhtemelen diğer SEO makalelerinden ve ipuçlarından bildiğiniz gibi SEO zaman alır; bir gecede düzeltme değildir. Aynısı lokal SEO için de geçerli.

İKİNCİ AŞAMA – DEVAM EDEN LOKAL SEO BAKIMI

Yerel SEO bakım gerektirir. Daha önce de belirttiğim gibi, Yerel SEO zaman alır ve eğer çok sık değişiklikler yaparsanız, neyin işe yaradığını ve neyin işe yaramadığını göremezsiniz.

Sitede meta bilgileri güncelleyin.

Birinci Aşama’nın birinci adımındaki anahtar kelimeleri kontrol edin. Web siteniz bu anahtar kelimeler için sıralanıyor mu? Eğer yaparsa, harika! Bu adım için başka bir şey yapmanız gerekmez. Sıralamıyorsanız, biraz daha araştırma yapın ve kullandığınız anahtar kelimelerin bazılarını değiştirin.

Blogging.

Bu aylık olarak yapılmalıdır. Bloglar, kullanıcı için içerik sunarken, siteye bir ton yeni anahtar kelime tanıtmanın harika bir yoludur. Blogu yazarken seçtiğiniz belirli yerel anahtar kelimeleri aklınızda bulundurun.
Tüm yorumları yanıtlayın – özellikle olumsuz yorumlar. Hemen genel bir yanıtla yanıt verseniz ve kişiyle özel olarak iletişime geçerseniz, tüketiciyi önemsediğiniz potansiyel müşterilere gösterilir.

Similar Posts