Dijital teknolojilerin gelişmesi ve dünya genelinde tüm işlemlerin internet ağı üzerinden yapılıyor olması, kişilerin, kuruluşların web sitesine sahip olmasını gerektiriyor. Web siteleri kullanım ve hizmet amaçlarına göre farklı tasarım ve yapı özelliklerine sahiptir.
Nasıl bir web sitesine ihtiyacınız olduğunu belirledikten sonra tasarım fiyatları konusunda araştırma yapabilirsiniz. Webkonsept.net web sitesi, tüm tasarım seçenekleri ile ilgili hesaplama aracı sunuyor.
Bu hesaplama aracı üzerinden seçenekler belirleyerek, ihtiyacınız olan ve sahip olmak istediğiniz web sitesinin maliyetini hesaplayabilir, bütçenize göre belirleme yapabilirsiniz.
Teşekkürler, yakında sizinle iletişime geçeceğiz. Sepetinize giderek ödemeyi gerçekleştirebilirsiniz.
Site Yapısı
Seo
Web sitenizde seo işlemleri uygulansın mı?
Hosting
- 5 GB Disk Alanı
- Ölçülmeyen Trafik
- 5 Adet E-Mail Hesabı
- 1 GB / E-Mail Başına Kota
- 1 vCore CPU
- 2 GB RAM
- 250000 Inode Limiti
- 40 MB/sn I/O Limiti
- Ücretsiz SSL
- Litespeed
- 10 GB Disk Alanı
- Ölçülmeyen Trafik
- 10 Adet E-Mail Hesabı
- 1 GB / E-Mail Başına Kota
- 2 vCore CPU
- 4 GB RAM
- 250000 İnode Limitleri
- 40 MB/sn I/O Limiti
- Ücretsiz SSL
- Litespeed
- Ölçülmeyen Disk Alanı
- Ölçülmeyen Trafik
- 15 Adet E-Mail Hesabı
- 1 GB / E-Mail Başına Kota
- 4 vCore CPU
- 4 GB RAM
- 350000 İnode Limitleri
- 60 MB/sn I/O Limiti
- Ücretsiz SSL
- Litespeed
Özelleştirme
Buradan Sitenizi özelleştirebilirsiniz.
Sayfa Sayısı (Profesyonel Seo)
Lütfen Sitenizde olmasını istediğiniz sayfa sayısını seçiniz
Sayfa Sayısı (Standart İçerik)
Lütfen Sitenizde olmasını istediğiniz sayfa sayısını seçiniz
Sayfa Sayısı (Standart Seo)
Lütfen Sitenizde olmasını istediğiniz sayfa sayısını seçiniz
Özelleştirme
Buradan Sitenizi özelleştirebilirsiniz.
Girilecek Ürün Sayısı
Editörlerimizin girmesini istediğiniz ürün sayısı (Siz sunucu özelliğine göre sınırsız ürün girebilirsiniz)
Toplam Fiyat
Son Tahmini fiyat:
Özet
Açıklama | Bilgi | Miktar | Ücret |
---|---|---|---|
İndirim : | |||
Toplam : |
Dijital dünyada yer almanın ilk ve en önemli adımlarından birisi, kullanışlı ve kolay erişilebilir olan bir web sitesine sahip olmaktır. Profesyonel olarak yapılan çalışmalarla her sektörün ihtiyaçlarına uygun web sitesi tasarımları yapıyor ve kolay hesaplama yöntemleri sunuyor.
Web sitesi çeşitleri için hesaplama aracında üç farklı seçenek sunuyorlar. Bu seçenekler, Statik site (ekonomik), dinamik site ve e-ticaret – katalog sitesidir. Her site çeşidinin tasarımı ve içerik yapısı, web sitesi fiyatlarında farklılık oluşturuyor.
Web sitesi fiyatlarını hesaplamak isteyenler, site türünü seçtikten sonra özelliklere göre sunulan fiyatlara göre içerik seçimi yapabiliyor ve hesaplamaları adım adım yaparak toplam maliyet fiyat bilgisine ulaşabiliyor.
Web Site Fiyat Hesaplama
İnternet arama motorlarında belirli bir konu ile ilgili arama işlemleri yapıldığında binlerce web sitesi karşımıza çıkıyor. Yeni bir web sitesine sahip olmak isteyenler, farklı firmalardan farklı fiyat teklifleri alabiliyor.
Webkonsept.net sitesi, herkese şeffaf hizmet sunabilmek için web site fiyat hesaplama aracını kullandırıyor ve herkesin ihtiyacına göre web sitesi yapısını belirleyerek fiyat teklifi oluşturmasını sağlıyor. Web site fiyatları hesaplama aracı, site türünün ve içerik özelliklerinin seçilmesini sağladığı için seçilen her özellik ile birlikte toplam maliyetin gösterilmesini sağlıyor.
Hesaplama aracının çalışma mantığı çok basit olduğu için isteyen herkes web sitesi maliyetlerini hesaplayabiliyor. Hesaplama işlemleri için yapılması gereken web sitesi çeşidini seçtikten sonra “sonraki adım” butonunu seçmektir. Sonraki adım butonu yeni bir sayfa açacak ve her yeni sayfada web sitesi için yapılması geren çalışmaları, özellikleri ve fiyat bilgileri gösterecektir.
Kullanıcılar, bu sayfalardan ihtiyaçlarına ya da bütçelerine göre seçim yaparak son işlem sayfasına kadar gelebiliyor.
En sonunda toplam maliyet ve seçilen tüm özellikler fiyat bilgileri ile gösteriliyor. Web sitesi yaptırmak isteyenler, teklif sayfasındaki bölüme kişisel bilgilerini yazarak tekliflerini oluşturuyor. Webkonsept.net yetkilileri, en kısa sürede telif gönderen kişi ile iletişim kurarak yapılacak çalışmalarla ilgili görüşmeler yapmaya başlıyor.
Dinamik Site Nedir?
Web site fiyatları hesaplama aracını kullanarak dinamik site toplam maliyetini hesapladıktan sonra tasarım için teklifinizi oluşturabiliyorsunuz. Dinamik web sitesi, kurumsal projeler için kullanılan, çok sayfalı, yönetilebilir ve geliştirilebilir özelliği olan sitelerdir.
Veri tabanı kullanıyor ve asp, php gibi yazılım altyapılarına sahiptir. Yönetim paneline sahiptir ve kullanıcı ile etkileşim imkanları sunar. Sunucu girdi çıktı sayısı çok fazla olduğu için büyük projeler için tercih edilen web sitesidir.
Günümüzde birçok işlem yaptığımız web siteleri, dinamik web sitesi kategorisindedir. Yönetim paneli üzerinden yazılım dili bilmeye gerek kalmadan içerik ekleme ve çıkarma, site yönetimi gibi işlemler kolaylıkla yapılabiliyor. Dinamik web sitelerinin sağladığı avantajlar şunlardır.
- Yönetim paneline sahiptir,
- Kullanıcı ile kolay etkileşim kurulmasını sağlar,
- Güncelleme işlemleri hızlı yapılır,
- Yönetimi ve sürdürülebilirliği için programlama dili ve kod bilmeye gerek yoktur,
- İçerik olarak rahatlıkla genişletilebilir,
- Büyük projeler için oldukça etkili ve kullanışlıdır.
Dinamik siteler, çok geniş kapsamlıdır ve oluşturulan içerik sayısına, sunucu iletişim sıklığına göre yavaşlamalar görülebilir. Yeni projeler için dinamik sitelerin sıfırdan tasarlanması her zaman daha maliyetli oluyor.
Ayrıca içerik yapısı çok detaylı olduğu için tasarımın tamamlanması zaman alabiliyor.
Dinamik site hesaplama işlemlerini yapanlar tekliflerini oluşturduktan sonra projenin ne kadar süre içerisinde tamamlanabileceği konusunda bilgi alabiliyor. Dinamik siteler, asp ve php gibi programlama dilleri kullanılarak tasarlandığı için diğer sitelere göre biraz zaman alabiliyor.
Dinamik Site Hesaplaması Nasıl Olur?
Dinamik web sitesi, wordpress tabanlı olarak tasarlanıyor. Geliştirilebilir ve yönetilebilir bir panele sahiptir ve genelde kurumsal şirketler ya da kurumlar tarafından çok sayfalı web sitesi olarak kullanılıyor.
Hesaplama aracını kullanarak hesaplama yapacak olanlar, dinamik site bölümün seçiyor ve sonraki adım butonu ile hesaplama işlemlerine başlıyor. Dinamik sitenin tasarım çalışmaları 1.000 TL olarak belirlenmiştir.
İkinci adımda site için gerekli olan seo çalışma türleri yer alıyor. Seo için iki seçenek sunuluyor ve bunlar standart seo ücretsiz, uzman seo 800 TL’dir. Seo paketi içerikleri hakkında bilgi sahibi olduktan sonra ihtiyaca göre seçim yapılıyor. Sıradaki işlem sayfa sayısı seçimidir.
Kurumsal projeler için web sitelerinde birden fazla sayfa olması işlevsellik açısından önemlidir. Sayfa sayısı başına maliyet 100 TL ve istenildiği kadar sayfa sayısı seçilebiliyor. Daha sonra dil seçimi yer alıyor ve Türkçe ya da yabancı dil seçiliyor.
Sırada hosting seçimi vardır. Hosting için sunulan seçenekler arasında, Starter Wp Hosting 0TL, Pro Wp Hosting 500 TL, Expert WP hosting 700 TL, fiyat bilgileri ile sunuluyor. Seçim yapılan hosting türü toplam maliyete ekleniyor.
Özelleştirme sayfasında, isteyenler özelleştirmeye ihtiyacım yok bölümünü ya da farklı fiyat seçeneklerinden oluşan, logo tasarımı, domain, Google harita kaydı, Google ads, hızlı teslimat gibi bölümleri seçebiliyor.
Bu işlemler yapıldıktan sonra toplam fiyat bilgisi ve yapılan tüm seçimler tablo halinde gösterilerek fiyat teklifi oluşturuluyor.
Dinamik web sitesi sahibi olmak isteyenler, hesaplama aracı sayesinde, istedikleri özelliklere sahip olan web sitesinin toplam fiyatını öğrenebiliyor ve iletişim bilgilerini site üzerindeki bölümlere yazarak teklif oluşturabiliyor, uzman ekiplerin tasarım çalışmalarına hemen başlamasını sağlayabiliyor.
Statik Site Nedir?
Dijital dünyada yer almak ve güncellemeye ihtiyaç duymayanların tercih ettiği siteler, statik web siteleridir. Statik web siteleri, veri tabanı kullanmadıkları için yönetim panellerine de ihtiyaç duymazlar.
Site içeriği ile ilgili güncelleme yapmak isteyenler, sunucu üzerinden FTP bağlantısı yaparak, içerikle ilgili istedikleri güncellemeleri yapabiliyor. İçerik dosyalarına sunucu üzerinden doğrudan yönetim sağlanamıyor.
İçeriklerin yer aldığı kaynak dosya üzerindeki değişiklikler bilgisayar üzerinde yapılıyor ve sunucuya yükleniyor. Statik sitelerde içerik değişimlerinin yapılabilmesi için işlem yapılacak olan bilgisayarda dreamviewer gibi tasarım programlarının yüklü olması gerekiyor.
Statik web siteleri erişimlerinin çok hızlı olmasının özelliği veri tabanı kullanmaması ve harici yazılım çeşitleri içermemesidir. Modül sayısı açısından da dinamik sitelere göre daha az modüle sahip oldukları için bakım işlemlerine daha az ihtiyaç duyar. Statik siteler için gösterilen avantaj seçenekleri ise şunlardır:
- Güvenlik riskleri daha azdır,
- Erişimler daha hızlıdır,
- Basit ve küçük projeler için kullanılır,
Web sitesi fiyat hesaplama aracı üzerinden işlemler yapılırken, seçilen site türünün avantajları ve dezavantajları bilinmelidir. Statik web sitelerinin dezavantajları da vardır. Yönetim paneli yoktur ve güncelleme ile ilgili çalışmalar daha zor ve yavaştır. Sitede yer alan her sayfa tek tek güncelleme ister.
Statik sitelerde yapılacak bazı değişiklikler ve güncellemeler için programlama dili ve kod bilmek gerekebiliyor. Kullanıcı etkileşimi yoktur ve tasarım, içerik geliştirme işlemleri de oldukça zordur.
Statik Site Hesaplaması Nasıl Olur?
Web siteleri arasında en uygun maliyetli olan ve basit işlemler için kullanılabilen site türü statik sitelerdir. Güncelleme alma özelliği yoktur ve yönetim paneline sahip değildir.
Hesaplama aracı üzerinde seçim yapıldığında, işlemlere 400 TL tasarım fiyatı ile başlanıyor. Standart içeriklerden oluşan sayfalara sahiptir ve sitede olması istenen sayfa sayısı seçimi yapılır.
Sayfa sayısı fiyatları sayfa başına 60 TL’dir. Özelleştirme bölümünde yer alan seçenekleri, tüm web sitesi türleri için sunuyor ve aynı fiyatlarla yapılıyor. Web sitesi üzerinden bağlantı yapılacak mail adresi sayısı, toplam maliyeti etkiliyor. Eklenecek her mail adresi için 60 TL fiyat oluşturuluyor.
Mail adres sayısını da belirleyenler sonraki adım butonu ile toplam fiyat ve fiyat teklifi sayfasına ulaşarak hesaplama işlemlerini yapabiliyor.
E-ticaret Sitesi Nedir?
Şirketler, online siteler üzerinden tüm müşterilerine ulaşmak ve satışlar yapmak istiyor. Bu işlemler için kullanılan ve özel olarak tasarlanan siteler, e-ticaret siteleridir. E-ticaret siteleri şahıslar ya da şirketler adına kurulabiliyor.
İnternet kullanımının artması ve insanların aradıkları ürün türlerine daha kolay ulaşmasını sağlayan e-ticaret siteleri gittikçe popülerleşiyor. Günümüzde, ürün ve hizmet çeşitlerinin, farklı fiyat ve ödeme seçenekleri ile hedef kitlelere ulaştırılmasını, online ticaretin yapılmasını sağlayan en önemli araçlar olarak kabul ediliyor.
E-ticaret siteleri hem sahibi olan kişi ya da kuruluşlara hem de erişim yapan müşteri kitlelerine çeşitli avantajlar sağlıyor. 7/24 erişilebilir olma özelliği, insanların istedikleri zaman ürün seçimi yaparak satın alma işlemlerini yapabiliyor olmasıdır. İnternet üzerinden yapılacak olan alışverişlerde tüketicilerin her zaman, zaman tasarrufu yapmalarını ve istedikleri anda alışveriş yapmalarını sağlıyor.
İşletmeler, fiziki mağaza maliyetlerinden kurtuluyor ve ürün pazarlama işlemlerini daha düşük maliyetlerle yapabiliyor. E-ticaret sitesi fiyat hesaplaması yaparken, sağlayacağı faydalar göz önünde bulundurularak, site içerik yapıları ona göre seçilmelidir.
İnternet üzerinden ticaret yapmak isteyenler, e-ticaret siteleri sayesinde stokta mal bulundurmak zorunda kalmıyor.
Bu depo masrafının ortadan kalkmasını ve müşteri sipariş oluşturduktan sonra üreticiden ürünün temin edilmesini sağlıyor. E-ticaret sitesi kurulumuna ihtiyaç duyanlar, yapacakları işlemlere göre bütçe ayırmalı ve web site fiyatları hesaplama aracındaki işlem adımlarında özellik seçimlerini ona göre yapmalıdır.
E-Ticaret – Katalog Web Sitesi Hesaplaması Nasıl Olur?
Kurumlar dijital pazarlama alanında rekabet edebilmek için e-ticaret sitelerini oluşturmaya çalışıyor. Sürekli güncelleme isteyen ve çok kapsamlı olan e-ticaret sitelerinin maliyet fiyatları daha yüksektir.
Web sitesi fiyatları hesaplama aracı üzerinde, e-ticaret – katalog seçeneği için 2.500TL fiyat bilgisi yer alıyor. Fiyat hesaplama aracındaki işlem adımında, editörlerin giriş yapacağı ürün sayısı ve sayfa sayısı belirleme seçeneği yer alıyor. Sayfa sayısını, sayfa başına 20 TL fiyatla belirleyebiliyorsunuz.
Bir sonraki hesaplama adımında hosting seçeneği yer alıyor. Dinamik web sitesi fiyat hesaplamasında kullanılan hosting türü ve fiyat bilgileri yer alıyor. Hosting seçimi yaparken, disk alanı, trafik, ram ve işlemci özellikleri gibi tüm bilgiler göz önünde bulundurulmalıdır. E-ticaret siteleri için özelleştirme işlem adımı bölümünde işlemler ve fiyat bilgileri şu şekilde yer alıyor.
- Logo tasarımı 500 TL,
- Domain (1 yıl alan adı) 200 TL,
- Google harita kaydı 300 TL,
- Google Ads (Google reklam ilk kurulum) 400 TL,
- Hızlı teslimat (14 gün) 1.000 TL,
Katalog Site Nedir?
Web siteleri, kişi ve firmaların tanıtımını yaparken bazen ürün ve hizmetlerin tanıtımına da ihtiyaç duyulur. Firmalar bazı ürünlerini tanıtmak ancak internet üzerinden satış yapmak istemeyebiliyor.
Ürünlerin büyüklük ya da özelliklerine göre satış fiyatları gizli tutulmak ve müşteri ile özel iletişimler kurarak fiyatlar hakkında bilgi verilmek istenebiliyor. Bu durumlarda katalog siteler tercih ediliyor. İş makinası, sanayi ürünleri gibi büyük ürün çeşitlerinin kurulumu ve çalıştırılması zor olduğu için satışların e-ticaret üzerinden yapılması uygun görülmüyor.
Farklı ürün çeşitlerini e-ticaret sitesi kategori sayfaları üzerinden satışa sunan firmalar, fiyatlarını gizli tuttuğu bu ürünlerini kategori sayfaları üzerinden tanıtabiliyor. Web sitesi fiyatları hesaplama arasında, e-ticaret – katalog bölümünü seçenler, site içerikleri ve sayfa sayılarını belirlerken, kullanacakları katalog türlerine göre belirleme yapabiliyor.
Katalog web sitesi kurulumu yaptırdığınızda, fiyat bilgilerine yer vermeden ürünleri web sayfasına ekleyerek tanıtımlarını yapabilirsiniz. Ürünlerin özellikleri ile ilgili açıklamalar yazabilir ve müşteri yorumları alabilirsiniz.
Katalog sitesi tasarımları, wordpress altyapısı ile hazırlanıyor ve web sitesi temasına bağlantı yapılarak kullanılabiliyor. E-ticaret sitesine katalog eklentisi yaparak ürün tanıtımları yapılmaya başlanabilir.
Katalog sitelerde, fiyat bilgisine yer verilmediği için ürün sayfalarında sepete ekle ya da satın al gibi buton seçenekleri yer almaz. Erişim hızlı yüksektir ve ürünlerle ilgili açıklama bölümleri yer aldığı için inceleme yapanlar ürünlerle ilgili yorumlar bırakabiliyor.
Seo nedir? Site İçi Seo Yapılandırılması
Web sitesi fiyatları hesaplama aracında dinamik site seçeneğini seçerek fiyat hesaplamalarını yapmaya başladığınızda, işlem adımlarında seo hizmet seçeneklerinin yer aldığını göreceksiniz. Seo, arama motoru optimizasyonu olarak çevrilir ve web sitesinin büyümesini sağlayacak çalışmaların bütününü kapsar. Seo hizmetleri, web sitesi üzerinden yapılacak işlerin geliştirilebilmesi için şu üç temel alana odaklanılarak yapılıyor.
- Arama motoru sıralaması,
- Web sitesi trafiği kalitesi,
- Ölçülebilir sonuçlar elde etme,
Seo optimizasyonu tercihleri için hesaplama aracını kullanırken seçim yapabilirsiniz. Web sitesinin arama motorlarında kaliteli erişim trafiğine sahip olabilmesi için hedef kitleler öğreniliyor ve analizler yapılıyor.
Analiz çalışmaları, web sitesinin zayıf ve güçlü yönlerinin keşfedilmesini, çalışmaların ona göre yapılmasını sağlar. Web sitesi iyileştirme çalışmaları olarak tanımlanan seo teknikleri, site içi ve site dışı olarak farklı planlamalarla yapılır.
Site İçi Seo Yapılandırılması
Site içi seo yapılandırması, web sitesinin tüm sayfalarının tek tek incelenmesini ve arama motorlarına uyumlu hale getirilmesini sağlar. Yapılacak her optimizasyon, sitenin kaliteli olmasını sağlayacak, hedef kitlenin ilgisini çekmeye başlayacaktır. Site içi seo yapılandırmasında, domain yapısı, blacklist listesi, sunucu güvenliği ve lokasyonu, kodlama hataları, mobil uyumluluk gibi tüm düzenlemeler eksiksiz olarak tamamlanır.
Seo Uyumlu içerik
Seo uyumlu içerik hazırlamak, profesyonel olarak çalışmaların yapılmasını gerektirebiliyor. Web sitesinin Google ve diğer arama motorları tarafından kolay indekslenmesi ve arama sonuçlarında ilk sıralarda gösterilmesi, hazırlanan içeriklerin kalitesine ve seo uyumluluğuna bağlıdır.
Yapılacak çalışmalarla, arama sonuçlarında üst sıralarda çıkabilmek önemlidir. Bu ise seo uyumlu içerikler hazırlanarak sağlanır. Google algoritmalarına göre web sitesi ve içerik düzenlemeleri yapılırken şu işlem adımları gerçekleştirilir.
- Anahtar kelime çalışmaları ve analizi,
- Kaliteli ve özgün içerik,
- İçeriğin görsel görüntüsü,
- Kullanılan anahtar kelimelerin yoğunluğu,
- Başlık ve meta açıklamaları,
- Site içi linkleme çalışmaları,
Bu işlem adımları, web sitenizin sayfalarında yer alacak olan içeriklerin seo uyumlu olmasını sağlayacaktır. Her adımda dikkat edilmesi gereken hususlar vardır ve bu işlemler seo uzmanları tarafından gerçekleştirilir.
Seo uyumlu içerik yazabilmek için kullanılacak tekniklerin neler olduğu ve nasıl kullanıldığı konusunda bilgi sahibi olunmalıdır.
İçeriklerin özgün olması ve hedef kitlenin yönlendirilmesini sağlayacak doğru anahtar kelimelerin, yeterli sayıda kullanılması gerekiyor.
Google arama motoru, özgün içeriklere daha çok önem veriyor ve benzer olmayan içeriklerin kullanıcılara ilk sıralarda gösterilmesini sağlıyor. Seo’nun amacı, web sitesinin ve içeriklerin sonuç sayfasında ilk sıralarda yer almasını ve ziyaretçi trafiğinin artarak devam etmesini sağlamaktır. Seo uyumlu içerikler, web sitesinin kalitesini artıran, hedef kitleye ulaşmayı kolaylaştıran önemli çalışmalardan birisidir.
Standart İçerik
Web siteleri sayfalarını ziyaret edenler, ihtiyaçlarına göre yaptıkları aramalara uygun çeşitli içeriklere ulaşabiliyor.
Standart içerikler, kişilerin ihtiyaçlarına göre bazı konularda bilgi verilmesini sağlayan ancak alt başlık ya da anahtar kelime analizi gibi teknik çalışmalar yapılmadan hazırlanmış makalelerdir.
Standart içerikler hazırlanırken de, dil bilgisi kurallarına uyulur. Okuyucunun, okuduğunu anlaması ve verilmek istenen mesajın ya da bilginin en basit haliyle verilmesi sağlanır. Seo uyumu aranmadığı için basit anlatım diliyle yazılır. Sürekli güncelleme gerektirmeyen ve statik web siteleri sayfaları için tercih edilen içeriklerden oluşuyor. Standart içerikler, belirli bir hedef kitle gözetilmeden hazırlanır ve belirli konularda bilgi verilmesi sağlanır.
Hosting Seçimi nasıl olmalı?
Hosting, içerik barındırma hizmeti olarak tanımlanır. Web sitelerinin barındırılmasını ve internet üzerinden erişim yapılmasını sağlayan, yüksek kapasitelere sahip sunuculardır. Web sitesi fiyatları hesaplamaları yapılırken, kullanılacak olan hosting türü ve özellikleri fiyatların belirlenmesini sağlıyor. webkonsept.net sitesinde yer alan web sitesi fiyatları hesaplama aracında, siteler için üç farklı hosting türü öneriliyor.
Starter Wp Hosting, Pro Wp hosting, Expert Wp hosting ve bu üç hosting türünün teknik özellikleri ve fiyat bilgileri birbirinden farklıdır. Web sitelerinin içerik yapılarına göre sunucularda belirli depolama alanlarına ihtiyaçları vardır.
Starter Wp hosting 5 GB disk alanı, Pro Wp Hosting 10 GB disk alanı, Expert Wp Hosting ise ölçülemeyen daha geniş disk alanı seçeneği sunuyor. e-mail hesabı adedi, işlemci ve ram kapasiteleri, erişim hızları özellikleri de hosting türüne göre değişiklik gösteriyor.
Wep site fiyatları hesaplama aracında gösterilen hosting fiyatları, 1 yıllık kullanım ücretleridir. Seçim yapanlar, web siteleri için hosting paketinde yer alan tüm özellikleri kullanabiliyor. Yeni başlayanlar için ücretsiz hosting hizmeti olarak sunulan Starter Wp Hosting paketi özellikleri şunlardır.
- 5 GB disk alanı,
- Ölçülemeyen trafik,
- 5 Adet e-mail hesabı,
- 1 GB/ E-Mail başına kota,
- 1 vCore CPU,
- 2 GB Ram,
- 250.000 Inode Limiti,
- 40 MB/sn I/O limiti,
- Ücretsiz SSL,
- Litespeed,
Web sitesi için hosting seçimi yapacak olanlar, özellik ve fiyat karşılaştırmasını yaparak seçimlerini yapabiliyor.
Büyük projeler için hazırlanan web siteleri için daha geniş kapasitelere sahip hostingler önerilir. Web siteleri erişim hızlarının fazla olması ve kullanıcı deneyimlerinin artması için hosting seçimi her zaman önemlidir.
Domain (Alan adı) Nedir?
Domain terimi, internet dünyasında yer alan insanların en çok karşılaştığı terimlerden birisidir. Web sitelerinin adreslerini oluşturan sayı, harf ve sembollerin birleşimi ile oluşturulan alan adıdır.
Her web sitesinin bir domain (alan adı) vardır. Web sitelerinin internet üzerindeki adı ve adresi olarak tanımlanabilir. Web sitelerinin adı ve adresi olarak gösterilen domainler iki bölümden oluşuyor. Birinci bölüm domain adı, ikinci bölüm ise domain uzantısıdır. Google.com üzerinden verilen örnekte, Google domain adını, .com ise domain uzantısını gösterir.
Web sitesi domainleri ne işe yarar denildiğinde, web sitesinin en kısa yoldan bulunmasını ve bağlantı yapılmasını sağlar. Web sitelerinin, internet dünyasındaki görünün yüzü ve markasıdır.
Kullanıcılar, web sitelerini domain adresleri üzerinden tanır. Domainlerin kullanılabilmesi için tescil ettirilmesi gerekiyor. Tescil ettirilen domainler, tescil süresi dolana kadar o web sitesine aittir ve başkası kullanamaz.
Web sitesi tasarımları için destek hizmeti alınırken, kullanıcılar kendileri bir domain adı satın almamış ise isim ve markaya en uygun domain adı belirlenir ve tescil ettirilir. Domain tescilinden sonra web sitesi tasarımları yapılarak yayına hazır hale getirilir. Domain satın alma işlemleri yapılırken, çeşitli sorgulamalar yapılarak, seçilen domainin boşta olup olmadığının kontrol edilmesi gerekiyor.
Domain belirlemesi yapılırken, kullanılacak uzantının da firmanın sektörüne veya verilecek hizmet türüne göre seçilmesi gerekiyor. Domain uzantıları, web sitesinin içeriğinin ne ile ilgili olduğu konusunda bilgi verir.
En çok kullanılan uzantılar, “.com – .net, – .org, – .edu, – .mil, vb gibi” çeşitlerinden oluşuyor. .com uzantısı, genel ve ticari konularla ilgili içeriklere sahip olan web sitesi domainleri için kullanılıyor.
Google Harita kaydı nedir?
Google harita kaydı, web sitelerinin harita bölümünün oluşturulması ve işletmeye gelmek isteyenlerin, adresinizi harita üzerinden kolaylıkla bulmasını sağlayan, Google veri tabanı üzerinden sunulan hizmettir.
Google aramalarında, web sitesinin harita kaydının gösterilmesi, yeni müşterilerinizin sizi daha güvenilir bulmasını sağlayacaktır. İşletmeniz için kurumsal web sitesi tasarımı oluştururken, işletmenizin iletişim ve adres bilgilerine yer vermelisiniz.
Web sitesi üzerinde işletmenin adresinin bulunmaması, sahte site görünümü oluşmasına neden olabilecektir. Google harita kaydı yapıldığı zaman Google algoritmaları her zaman güvenilir site algılaması yapacak ve arama yapanlara güvenilir site olarak gösterecektir.
Google harita kayıt işlemlerini yapabilmek için işlem adımlarını takip etmelisiniz. İşletme adı, işletme kategorisi, konum seçeneği, adres girişi, iletişim bilgileri, haberdar olun bölümleri güncel bilgilerle doldurulmalıdır.
Tüm bilgiler yazıldıktan ve gerekli kontroller yapıldıktan sonra son aşamada yer alan son butonu tıklanarak kayıt işlemleri tamamlanır. Bundan sonra müşterileriniz, firmanızı ziyaret etmek istediklerinde harita kaydı üzerinden yol tarifi alarak size kolaylıkla ulaşabilecektir.
Google haritaların ne işe yaradığını bilen kişi ve kurumlar, web siteleri için kayıt işlemlerine zaman kaybetmeden başlayabiliyor. Google harita kayıtları, işletmenizin navigasyon cihazları üzerinde gösterilmesini ve markanızın birçok kişi tarafından görülmesini sağlar.
Firma tanıtımı ve web sitesi erişimleri için önemli Google servislerinden birisidir. Günümüzde insanlar bulundukları konumlara en yakın bölgelerde, aradıkları ürün ve hizmetlere ulaşabilecekleri firmalara ulaşmak istiyor. Google harita kayıtları, hizmetlerinizden ve ürünlerinizden faydalanmak isteyen kişilerin sizleri daha kolay bulmasını ve sizinle iletişim kurmasını sağlayacaktır. Web sitesi fiyatları hesaplamalarındaki özelleştirme bölümünde harita kaydı seçeneğini kullanabilirsiniz.